KO SDP USK

Nadležne federalne institucije već godinama ne obraćaju pažnju na lošu cestovnu infrastrukturu u USK

Teška saobraćajna nesreće na magistralnom putu M-14 u kojoj su smrtno stradale tri osobe, dokazuje da je ovaj magistralni put često je uzrok teških saobraćajnih nesreća zbog loše cestovne i putne infrastrukture na koju nadležne federalne institucije već godinama ne obraćaju pažnju.

Naime radi se o magistralnom putu Bihać – Banja Luka koji je jako prometan, i gdje jedan dio magistralnog puta prolazi koz sami kanjon rijeke Une. Kolovozne trake su uske, neuslovne te se na istim često nalaze odlomljeni komadi okolnih stijena.

Magistralni put M – 17 među Krajišniima je poznat kao „put smrti“ zbog konstantnih saobraćajnih nesreća u kojima ne tako rijetko dolazi i do smrtnih posljedica. Ono što posebno brine Krajišnike jeste ignorantski odnos J.P. Ceste Federacije BiH, koje već godinama uporno okreću glavu od ovakvih tragičnih nesreća na ovoj dionici magistralnog puta M -17. Napominjemo da je prije nekoliko godina zopočeta nova magistralna cesta u smjeru od Bihaća prema Bosanskoj Krupi, čija je trasa usmjerena preko Grmuškog platoa a koja se gradi već deceniju i nikad nije zavšena.

Ovim putem pozivamo Vladu Federacije BiH, Federalno ministarstvo prometa i komunikacija i J.P.Ceste Federacije BiH da konačno pokažu brigu za Krajinu i Krajišnike i završetkom trase puta koja zaobilazi kanjon rijeke Une spriječe sve veći broj saobraćajnih nesreća na magistralnom putu M 17.

Krajina nije „rezervat“ Krajina je dio države Bosne i Hercegovine i zaslužuje tretman kao i ostali dijelovi BiH.

Ovim putem izražavamo duboku žalost zbog izgubljenih mladih života i porodicama upućujemo iskreno saučešće.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu