Nermin Nikšić za Dnevni avaz

Nadam se da će vlast uskoro biti formirana, iako ključeve njenog formiranja drže HDZ i SNSD

Nakon odluke Saveza za bolju budućnost da otpočnu pregovore oko formiranja vlasti na federalnom i državnom nivou, oglasio se i predsjednik SDP-a Nermin Nikšić, koji je za Avaz.ba kazao kako je odluka SBB-a očekivana te da se nada da će vlast uskoro biti formirana.

– Iskreno se nadam da će vrlo brzo biti formirani Vijeće ministara i Federalna vlada da bi se konačno vlast okrenula rješavanju nagomilanih problema s kojima se suočavaju građani i privrednici u cijeloj Bosni i Hercegovini – kazao je Nikšić.

Ipak, smatra da će se nastaviti s blokadama kada je riječ o formiranju Državne vlade.

– Naime, ne vidim na koji način će se utvrditi principi i ispuniti uvjeti koje, kad je u pitanju Vijeće ministara, postavlja bošnjački blok oko aktivacije akcionog plana, odnosno šta će biti s Izbornim zakonom koji kao uvjet postavlja HDZ za formiranje Vlade Federacije. U svakom slučaju, valjda smo barem malo bliže konačnom formiranju vlasti, ali moramo biti svjesni kako ključeve njenog izbora drže SNSD i HDZ na državnom nivou, odnosno HDZ kad je u pitanju Federacija – rekao je, između ostalog, Nikšić.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu