Damir Mašić za portal Klix

Nadam se da će DF otkriti šta je dužan Bakiru Izetbegoviću pa rade ovo

Predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a Sarajevo Damir Mašić smatra da je današnja aktivnost Željka Komšića pokazala kako je DF od početka bio “trojanski konj” u vladajućoj Šestorki u Kantonu Sarajevo.

“Ovo je dokaz tome, isto kao kada su nekoliko puta pregovori o Šestorki bili na samoj ivici propasti jer je DF imao neracionalne uslove. Nadam se da će DF objelodaniti šta je dužan SDA i Bakiru Izetbegoviću pa se ponašaju ovako kako se ponašaju”, rekao je Mašić za Klix.ba.

On je podsjetio da je DF napustio i Bh. blok u kojem su ostale Naša stranke i SDP.

“Sjetite se kako je Komšić praktično pokušao urušiti Bh. Blok i to na način da ga uvuče u vlast sa SDA i HDZ-om. Sve ovo vrijeme unutar Šestorke je bilo dosta situacija u kojima je DF pokazao da oni nisu trajno tu i da imaju misiju i zadatak da nas isporuče sve zajedno Stranci demokratske akcije”, rekao je Mašić.
Prvi čovjek Kantonalnog SDP-a je mišljenja da SDA, SBB i DF još nemaju većinu o kojoj govore.

“Evidentno je da ta većina o kojoj govore nije toliko sigurna. Jer da jeste, već danas bi pokrenuli inicijativu za promjenu skupštinske većine i smjenu vlade. Sada je izvršen medijski pritisak ne bi li se prekomponovala većina. U narednim danima ćemo vidjeti hoće li se to desiti ili ne”, zaključio je Mašić.

Podsjetimo, predsjednici SDA Bakir Izetbegović, SBB-a Fahrudin Radončić i DF-a Željko Komšić dogovorili su danas zajednički nastup na državnom i federalnom nivou vlasti, ali i u Kantonu Sarajevo. To znači da će SBB i DF izdati Šestorku i krenuti sa SDA u rušenje Vlade KS.