Damir Mašić za portal Klix

Nadam se da će DF otkriti šta je dužan Bakiru Izetbegoviću pa rade ovo

Predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a Sarajevo Damir Mašić smatra da je današnja aktivnost Željka Komšića pokazala kako je DF od početka bio “trojanski konj” u vladajućoj Šestorki u Kantonu Sarajevo.

“Ovo je dokaz tome, isto kao kada su nekoliko puta pregovori o Šestorki bili na samoj ivici propasti jer je DF imao neracionalne uslove. Nadam se da će DF objelodaniti šta je dužan SDA i Bakiru Izetbegoviću pa se ponašaju ovako kako se ponašaju”, rekao je Mašić za Klix.ba.

On je podsjetio da je DF napustio i Bh. blok u kojem su ostale Naša stranke i SDP.

“Sjetite se kako je Komšić praktično pokušao urušiti Bh. Blok i to na način da ga uvuče u vlast sa SDA i HDZ-om. Sve ovo vrijeme unutar Šestorke je bilo dosta situacija u kojima je DF pokazao da oni nisu trajno tu i da imaju misiju i zadatak da nas isporuče sve zajedno Stranci demokratske akcije”, rekao je Mašić.
Prvi čovjek Kantonalnog SDP-a je mišljenja da SDA, SBB i DF još nemaju većinu o kojoj govore.

“Evidentno je da ta većina o kojoj govore nije toliko sigurna. Jer da jeste, već danas bi pokrenuli inicijativu za promjenu skupštinske većine i smjenu vlade. Sada je izvršen medijski pritisak ne bi li se prekomponovala većina. U narednim danima ćemo vidjeti hoće li se to desiti ili ne”, zaključio je Mašić.

Podsjetimo, predsjednici SDA Bakir Izetbegović, SBB-a Fahrudin Radončić i DF-a Željko Komšić dogovorili su danas zajednički nastup na državnom i federalnom nivou vlasti, ali i u Kantonu Sarajevo. To znači da će SBB i DF izdati Šestorku i krenuti sa SDA u rušenje Vlade KS.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu