Vojin Mijatović

Nacionalističkim izjavama pokušava se sakriti milionski kriminal i zajednički poslovi Dodika i Vučića sa obje strane Drine

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP BiH, povodom današnjih izjava Aleksandra Vučića u Banja Luci, kaže kako se ponovo radi o predizbornom cirkusu dvojca Dodik-Vučić.

“Ponovo pred izbore kreće isti cirkus u režiji Milorada Dodika, a uz pomoć njegovog prijatelja Aleksandra Vučića. Namera je ponovo sludeti srpski narod sa obe strane Drine, ponovo podići nacionalne tenzije, ponovo uzburkati ratne duhove.

Ponovo izvređati svakog čoveka u BiH i državu, a samo sa jednim ciljem da se sakrije milionski kriminal i zajednički poslovi Dodika i Vučića sa obe strane Drine.

Svakako cilj je pomoći i Bakiru Izetbegoviću i njegovom dežurnom horu “patriota” koji će na ovakve bezočne izjave Dodika i Vučića orkestrirano braniti Bošnjake.

A naravno po dobrom starom običaju i jedni i drugi ostaju na vlasti, narodu puna usta patriotizma a prazni džepovi. Ali kad si već došao na ovakav način u BiH i glumiš donatora kao da si došao u afričko pleme, bilo bi sjajno da odgovoriš  na neka pitanja:

-Kako ide posao sa zajedničkom firmom Prointer, videli smo da je tvoja i Dodikova firma jedna od retkih u svetu i Evropi koja nija ostelia teret pandemije, čak se broj dobijenih poslova povećao u vreme korone?

– Kako ide dogovor oko preuzimanja Elektroprivrede RS, realizacija je krenula, ali je Dodik ispustio reći da je kasa prazna i da nema šta da se preuzme?

-Kako ide priznanje Kosova, jer vidim da je krenula finalna faza koju su pokrenuli tvoji režimski mediji i plaćeni akademici. Nemojte da Kosovo bude omča oko vrata Srbiji, pa u konačnici došli ste na vlast da to rešite, nije valjda da ste se ubedili da je onda Tomislav Nikolić pobedio Borisa Tadića na izborima

-I za kraj, hoćete se videti kad si već u BiH sa drugom Osmicom, da mu se konačno zahvališ za onaj cirkus koji ste zajedno organizovali u Potočarima, sram vas bilo??!!!

I kao po dobrom starom običaju, nakon što i danas tvoj cirkus napusti Banja Luku očekujem brzo dolazak privatnog Patrijarha tvog i Dodikovog da priča o srpskom jedinstvu.  Dok vi takvi predstavljate srpski narod nas će biti sve manje, a budućnost našoj deci sve tužnija.

Vučiću i posle svega, dobro došao u BiH, ovo je zemlja časnih i poštenih ljudi od Jadrana do Save od Drine do Une!!!“, navodi Mijatović.

 


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu