Bosanska Krupa

Načelnik Halitović upriličio prijem za Aida Bešića, autora pobjedničkog filma “Kafa“

Načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović upriličio je danas prijem za Aida Bešića iz Bosanske Otoke, autora filma “Kafa“, koji je na Festivalu srednjoškolskog kratkog filma “Švenk“ održanom proteklog vikenda u Sarajevu, osvojio glavnu nagradu “Zlatni švenk“.

U kinu Meeting Point prikazano je 14 kratkih filmova, koje su režirali srednjoškolci iz škola širom Bosne i Hercegovine, odabrani između 110 aplikacija iz 56 srednjih škola.

– Ovo je još jedan dokaz da je Bosanska Otoka, općenito Bosanska Krupa rasadnik talenata u svim oblastima. U ovoj već imamo dva akademska glumca, nadam se da će se i Aidu ostvariti želja i da će uspjeti upisati fakultet, te postati režiser – kazao je načelnik Halitović.

Čestitajući Aidu na uspjehu, obećao mu je podršku u radu na ovakvim ili sličnim projektima.

– Moj film govori o kafi, njenom nastanku i o tome kako su je ljudi pravili i posluživali u posljednjih 100 godina. Radnja seže od vremena kada se pržila i tucala do danas kada se spravlja pomoću električnih aparata. Kroz svu tu priču isprepliće se život djedovog strica – kazao je Bešić, talentovani učenik četvrtog razreda srednje Elektrotehničke škole iz Bihaća.

Nakon premijere na Festivalu “Švenk“, svi filmovi nastavljaju svoj put po drugim festivalima, nakon čega će biti on-line objavljeni.

Filmovi će također, zajedno sa serijom obrazovnih video materijala, biti dio obrazovnog paketa, koji će bez naknade biti dostupan svim srednjim školama u BiH krajem ove godine.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.