Posjeta vijećnika općinama

Načelnici iz redova SDP-a kao garant boljeg, razvijenijeg i uspješnijeg dijela Bosne i Hercegovine

Vijećnici općinskih vijeća Jablanica, Ilidža i Tešanj imali su priliku da razmjene iskustva, te se upoznaju sa radom uspješnih Općina Maglaj i Gračanica.

Mirsad Mahmutagić, načelnik općine Maglaj je u svom kabinetu ugostio vijećnike Ismeta Lulića iz OV Jablanice, Samira Avdića i Mirzu Alijagića iz OV Ilidža, te Nermina Deljkića i Danijela Pašića iz OV Tešnja. Teme razgovora su bile uspješan rad Općinske administracije, dovođenje stranih investicija, socijalni projekti, kao i sanacija štete od poplava iz 2014. Godine. Općina Maglaj je vidno napredovala i u infrastrukturnom planu, te se već uveliko naziru pomaci od trenutka preuzimanja vlasti.

Pored općine Maglaj upriličena je posjeta Općini Gračanica, Nusret Helić, načelnik općine Gračanica predstavio općinu, projekte koji su realizovani,ali i sfere u kojima treba djelovati u narednom periodu.

Helić je istaknuo da je Gračanica jedna od rijetkih općina koja je uspješno provela privatizaciju, te krupnim koracima ušla u poslijeratnu obnovu. Za kratko vrijeme postala je ponovno prepoznatljiva po biznisu, uspješnim firmama i menadžerima. Nihad Krajinović, presjedavajući Općinskog vijeća Gračanica, istakao je da se ostvaruje postavljena vizija razvoja prema usvojenoj Strategiji razvoja 2011.-2020.godina, a to je „Općina Gračanica poduzetnički vodeća, ekološki uređena, društveno organizovana zajednica sretnih i zadovoljnih ljudi”. Danas je Gračanica, uz nekoliko drugih općina, svijetli primjer uspješne privredne sredine.

Razlog posjete vijećnika je kako kažu ta prepoznatljivost rada naših Načelnika, jer ako uzmete za primjer općinu Maglaj, koja je nakon toliko godina po prvi puta dobila mandat Načelnika iz redova SDP BiH. Kroz godinu dana u svim segmentima su primjetni pomaci koje i sami građani pozdravljaju.

A kada posmatramo općinu Gračanica, tu imamo neprikosnovenog čovjeka od naroda, naš drug Helić, koji je ujedno i najdugovječniji Načelnik u BiH iz redova SDP-a. Nusret Helić je prvi čovjek općine Gračanica već 18 godina, tačnije od 2000. godine i o njegovom radu govore rezultati i djela. Nismo zaboravili ni ostale drugove koji su prvi među jednakima, pa tu je drug Jasmin Imamović koji je prvi čovjek Tuzle još od 2003. godine, potom tu je i drug Edis Dervišagić. Zauzeli smo stav i donijeli zaključak da tamo gdje su SDP-ovi načelnici, u pravilu je to bolji, razvijeniji i uspješniji dio Bosne i Hercegovine. Mi ih ovim putem pozdravljamo i na naš način poručujemo da nisu sami i da mlade socijaldemokrate obećavaju da će nastaviti još jače i snažnije za slobodnu, jednaku, solidarnu i socijalno pravednu Bosnu i Hercegovinu


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu