Jasmin Imamović

Na Trgu slobode u Tuzli zabrana predizbornih i drugih političkih skupova, želimo ga sačuvati za djecu

Na Kolegiju gradonačelnka Tuzle razmatrana je izmjena Odluke o komunalnom redu, a koja se odnosi na tretman Trga slobode, najvećeg trga u Bosni i Hercegovini.

˝Pratimo stanje i usaglašavamo dokumnete sa stanjem u praksi. Zanimljiv je tretman Trga slobode. Zapazili smo da je Trg slobode, najveći trg u BiH, najposjećenije mjesto od strane građana Tuzle. S obzirom da su daleko sve saobraćajnice, tu je najsigurnije mjesto i za najmanju djecu, jer nigdje nećete vidjeti više djece koji su tek prohodali da se tako slobodno ponašaju u gradu. Mi smo kazali da ne može tu biti predizbornih i nikakvih političkih skupova. Izbori su svake druge godine, a građani jedva dočekaju da dođu na trg od kraja proljeća do kraja jeseni, a ako bi svake druge godine tu krenuli od početka avgusta politički skupovi građani i bebe Tuzle bi izgubili taj prostor svake druge godine. Z

ato omogućavamo političkim strankama, političkim partijama skupove i na Sonom trgu, na trgu kod Meše i Ismeta, na trgu ispred Merkatora i na stadionu i u Mejdanu, širom Tuzle dozvoljeni su politički skupovi, naravno, uz odgovarajuću proceduru, najavu i ostalo. Želimo Trg slobode sačuvati za djecu i odrasle Tuzle da ga ne gube svake druge godine nego da ga imaju svake godine i svakoga dana. To je jedna od odredaba na koju sam se ja posebno osvrnuo ”, istakao je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

U skladu sa propisanom procedurom, većina razmatranih materijala sa Kolgija se dostavlja Gradskom vijeću na razmatranje i usvajanje.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu