Maja Bjelan-Karičić

Na snazi je teroriziranje građana Vratnika, Faletića i Sedrenika

Bjelan – Karičić: Na snazi je teroriziranje građana Vratnika, Faletića i Sedrenika

Dok se u prosječno uređenim zemljama stanovnici voze metroima i vozovima, čija brzina doseže i do 400 kilometara na sat, mi se, u 21. stoljeću, borimo za prevoz doniranim i prljavim kombijem, smatra Maja Bjelan-Karičić, sekretarka Općinske organizacije SDP Stari Grad Sarajevo.

„SDP Stari Grad je prije četiri mjeseca javno i transparentno upozorio na situaciju koja se dešava, kada je u pitanju prevoz u Starom Gradu. Mislili smo da ne može gore, ali vlasti nam dokazuju da može. U priči o prevozu najviše su ugroženi stanovnici Vratnika. Kako im je još prije desetak godina ukinuta linije Bašćaršija – Vratnik, prilagodili su se onom što imaju, a to je kombi koji vozi za Faletiće i Sedrenik, a išao je preko Vratnika.

Međutim, već 15 dana građani ove tri mjesne zajednice su na meti korumpirane vlade i još korumpiranijeg GRAS-a. Iako su do 5. aprila uredno kupili svoje kupone koji koštaju od 30 do 53 KM, od tada se kombiju gubi svaki trag.

Ni jedan više ne prolazi kroz Vratnik, a da i ne spominjemo liniju Baščaršija – Vratnik. Pa tako, ako ste kupili kartu koja košta 53 KM, ista vam ne vrijedi, te ste svaki dan primorani plaćati taksi prevoz dva puta, kako bi otišli i vratili se na posao.

To je otprilike oko 150 KM potrošenih na prevoz u toku mjeseca, ako ne radite vikendima.

Nažalost, građani traže pomoć u mjesnoj zajednici i Općini, a oni su nemoćni u zaustavljanju teroriziranja građana. Mi razumijemo da se premijer Kantona Sarajevo i direktor GRAS-a voze službenim vozilima, ali razumite i vi nas, obične građane, da imamo pravo na dostojanstven prevoz“, navodi Bjelan-Karičić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.