Na prijedlog Irfana Čengića usvojen zakon koji omogućava taksi vozila za osobe sa invaliditetom

Dom naroda Parlamenta Federacije BiH je usvojio izmjene i dopune Zakona o drumskom prijevozu kojim će se omogućiti specijalizirana taksi vozila za osobe sa invaliditetom. Riječ je o prijedlogu delegata Irfana Čengića i Aljoše Čampare.

Predstavnički dom Parlamenta FBiH usvojio je izmjene i dopune ovog zakona na sjednici u januaru.

– Od kada sam ušao u Parlament govore mi da džaba predlažem i borim se da mi nikada ništa neće biti usvojeno. Nakon usvojenih amandmana na zakone, budžet, zaključaka i drugih akata, prvi put mi je usvojen i zakon u oba doma Parlamenta FBiH, rekao je Irfan Čengić.

Istaknuo je da se za ovaj zakon borio i Jasmin Lenard Džemiđić, legendarni sarajevski komičar koji je često isticao problem prijevoza osoba s invaliditetom.

– Žao mi je što Jasmin nije doživo ovaj trenutak da svjedoči uspjehu svoje životne i građanske borbe za osobe sa invaliditetom, kazao je Čengić.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu