Na prijedlog Duraković Skupština KS osudila kampanju koja se vodi protiv prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića

Na prijedlog Jasne Duraković zastupnice SDP-a u Skupštini KS usvojena je Deklaracija koja kaže:

U teškim trenucima za zdravstvo Kantona Sarajevo, dodatno pogoršanim pandemijom korona virusa kada nam je zdravstveni devastiran, a svaki zdravstveni radnik potreban, naročito stručnjak koji je svojim dugogodišnjim radom bio na usluzi pacijentu, Skupština Kantona Sarajevo oštro osuđuje kampanju koja se vodi protiv prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića i daje mu punu podršku u njegovoj borbi za dobro pacijenta, te u obnovi i jačanju zdravstvenog sistema Kantona Sarajevo.

Na ovu inicijativu data je intervencija u smislu da se preformuliše riječ “devastiran” na što je zastupnica Duraković pristala. Potom je sugerisano da se modificira tekst na način da se dodaju na ovu Deklaraciju i medicinski radnici koji su išli u Sandžak i svi drugi medicinski radnici koji su na dispoziciji u ovom periodu, što podnosioc inicijative nije prihvatio.