Saša Magazinović

Na političkoj sceni imamo mnogo kukavica

Da je izazivanje vještačke krize i vešto „plivanje“ u njoj odavno model po kome funkcioniše politički sistem BiH ne kriju ni sami političari.

– Na političkoj sceni BiH imamo jako puno kukavica koje nemaju hrabrosti da ono o čemu međusobno razgovaraju saopšte i javnosti. Primjer su političari koji u javnosti iznose stav da su protiv ulaska BiH u NATO, a kada sjedimo iza kamera kažu: naravno da sam za članstvo u NATO, jer ne želim da moje dijete sutra nosi pušku. Isto tako je i sa mnogim drugim pitanjima gde je jedna priča kada su upaljene kamere, a druga kada su ljudi sami. Izostanak elementarne političke hrabrosti je nešto čije posljedice trpi čitava država i njeni građani, koje svakodnevno lažu oni koji ih predvode – kaže za „EuroBlic“ poslanik SDP BiH u parlamentu BiH Saša Magazinović.

U tom kontekstu, dodaje Magazinović, treba tumačiti i česte političke krize koje nam se dešavaju, jer su upravo one pokriće za nerad političara.

– Nekada su te krize proizvedene upravo da se ništa ne bi uradilo. Imamo sada, recimo u proceduri Izborni zakon BiH koji je predložio HDZ, koji je, valjda je to svakome jasno, predložen upravo da ne bi bio usvojen. On je tu čisto da stoji kao tema i ne dozvoljava da se bilo šta drugo radi po tom pitanju – tvrdi Magazinović.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu