Ivan Boban

Na Parlamentu hitno razgovarati o Aluminiju

Zastupnik SDP-a u Parlamentu FBiH, Ivan Boban, zatražio je da se na dnevni red prve naredne sjednice tog doma uvrsti i tačka dnevnog reda o stanju u Aluminiju d.d. Mostar.

„Aluminij je kompanija od strateškog interesa za FBiH, a posebno za Hercegovinu. Mislim da ovu temu moramo hitno otvoriti na sjednici Parlamenta FBiH jer se radi gospodarskom gigantu o kojem ovise mnoga radna mjesta, ali i poslovanje drugih kompanija kao i budžet FBiH“ ističe Boban.

Vlada nažalost do sada nije našla rješenje za goruće probleme u Aluminiju, koji su nastali zbog nemogućnosti Aluminija da servisira svoje dugove za električnu energiju.

„U rješavanje problema Aluminija, potrebno je uključiti apsolutno sve resurse u naredna dva tjedna, koliko je Aluminij, privremeno, osigurao opskrbu električnom energijom. Na kraju krajeva, i u prošlosti je bilo slučajeva kada je Vlada FBiH, na razne načine, uspjela spašavati posrnula poduzeća u Federaciji, stoga smatram da se i u ovom slučaju mora hitno reagirati i spasiti ova kompanija“ kazao je Boban.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu