Prijedlog Armina Hebiba, predsjednika FOM Vogošća

Na inicijativu SDP Vogošća će biti dodijeljena zahvalnica Vatrogasnom društvu “Vogošća”

Općinsko vijeće Vogošća je na inicijativu predsjednika Foruma mladih SDP Vogošća, Armina Hebiba i OO SDP BiH Vogošća, usvojilo zaključak da se jedno od najvećih priznanja Općine Vogošća ove godine dodijeli pripadnicima Vatrogasnog društva “Vogošća”.

“Pored svojih redovnih aktivnosti i zadataka koje se odnose na spašavanje ljudskih života i imovine vatrogasno društvo stavilo se na raspolaganje građanima naše općine i u posebnim aktivnostima u borbi protiv pandemije Covid-19. Svakodnevno su bili angažovani na dezinfekciji saobraćajnica, parking prostora, objekata i drugih javnih površina na području cijele općine Vogošća. Pored ovih vanrednih poslova konstantno su izvršavali intervencije koje se tiču šumskih požara i livada koje su bile aktivne u posljednjem vremenu na području naše općine.”, rekao je Hebib obrazlažući svoju inicijativu.

Iz SDP Vogošća navode kako su bar na ovaj način željeli pokazati da cijene i poštuju sve ono što ovaj kolektiv radi. Uz ovaj prijedlog, prihvaćena je i inicijativa SDP Vogošća da plaketu Humanista godine Općine Vogošća dobiju uposlenici Doma zdravlja Vogošća za svoje zalaganje tokom pandemije koja je pogodila kako našu zemlju i svijet, tako i općinu Vogošća.

“Na osnovu navedenog siguran sam da istinski heroji zaslužuju najveće priznanje (zahvalnicu) Općine Vogošća a SDP BiH kao istinska partija lijeve orijentacije je prepoznala nesebično zalaganje i trud vrijednih radnika, naših heroja. Znam sa kakvim problemima se ovi ljudi susreću svaki dan. To je 24-satni posao, a nerijetko riskiraju svoj život da bi spasili život građana naše općine.”, dodao je Hebib.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu