Klub vijećnika SDP BiH Zavidovići

Na inicijativu Kluba vijećnika SDP Zavidovići, postavljen prvi LED ekran

Klub vijećnika SDP BiH Zavidovići, prije nepunih godinu dana, na sjednici Općinskog vijeća uputio je Inicijativu za izradu Plana i utvrđivanje javnog interesa identifikacije, lociranja i izgradnje reklamnog LED panela za potrebe promocije općine Zavidovići na lokaciji u užem gradskom području.

Ista je od strane vijećnika usvojena i očekivala se njena realizacija.

Inicijativa je podnešena uz obrazloženja i argumentaciju da jedan od prioritetnih alata za ostvarivanje treba biti promocija kulturno-historijske baštine općine, njenih prirodnih i turističkih potencijala, društveno-političkih odnosa i resursa, različitim sredstvima i elementima vizuelne identifikacije.

U dosadašnjem periodu tih elemenata je bilo malo ili skoro nikako. Naročito se to odnosilo na korištenje savremenih tehnologija kao alata vidljivosti. Savremeni tehnološki procesi omogućavaju u današnje vrijeme izrazito jeftine i funkcionalne modele, koji su uz sve to i samoodrživi različitim vidovima prikupljanja sredstava za troškove, održavanje i unapređenje.

Jedan od tih je i model promocije preko LED PANELA, ekrana koji se postavljaju externo na javnim površinama, preko kojih je moguće projeciranje različitih zadatih sadržaja. Preko njih je moguće projecirati bitne informacije o našoj lokalnoj sredini, programirati vremenski, temperaturni, hidrološki i meteorološki sadržaj, reklamne poruke i video zapise, važne informacije iz života zajednice.

Omjer uloženog i dobijenog uvijek je u konačnici na strani dobijenog.

Naročito, tome u prilog stoji i činjenica koja govori o mogućnosti komercijalizacije iznajmljivanjem, reklamiranjem, zakupom usluge ovog panela i ostvarivanjem prihoda općine Zavidovići.

Na zadovoljstvo, Inicijativa je realizovana i prvi LED PANEL je postavljen na lokalitetu kod Gradskog mosta, na zemljišnom pojasu kraj regionalne saobraćajnice.
Nadamo se da će biti postavljeni i drugi paneli, raspoređeni na drugim lokalitetima na području naše općine.

U prilogu možete pogledati Inicijativu upućenu nadležnim po ovoj problematici kao i link izlaganja našeg vijećnika.