Aner Žuljević

Na djelu imamo Mostarizaciju Federacije BiH

Aner Žuljević, delegat SDP BiH u Domu naroda federalnog Parlamenta, povodom jučerašnjeg sastanka predstavnika SDA i HDZ u Mostaru, za Oslobođenje navodi kako se još jednom potvrdilo da kreatori krize nisu nikad mogli biti nosioci rješenja.

„Svaki njihov sastanak je vrijeđanje inteligencije građana ove zemlje koja se manifestuje kroz izjave “u kojima će se nastaviti dogovarati, a nisu ni blizu dogovora”.

Mostarci najbolje znaju šta je njihovo mlaćenje prazne slame koje poreske obveznike košta stotine hiljada konvertiblnih maraka.

Nažalost, mi smo grad koji se prazni od stanovništva, pri tome guši u smeću, u kojem je privreda na koljenima, budžet vlasništvo dva čovjeka i dvije stranke, a istorijski projekat kolektora međunarodna sramota i pljačka stoljeća.

Međunarodna zajednica mora shvatiti da ne mogu pobjeći od vlastite odgovornosti u kojoj mora pronaći snage vratiti demokratiju u Mostar koristeći i Bonska ovlaštenja, ako treba.

Sijamski blizanci su kidnapovali institucije, oteli 60 miliona KM budžeta koji troše kako im pada na pamet, dok su građani prepušteni sami sebi da rješavaju životne probleme.

Ono što je više nego očigledno da mi već imamo na djelu Mostarizaciju federacije, što pokazuje da ništa nije slučajno i da je ovo sve planirana i dobro osmišljena igra SDA i HDZ u kojem anarhijom nelegitimno zadržavaju pozicije u kojima nastavljaju krčmiti javna sredstva i preduzeća, osporavajući institucionalnu implementaciju izbornih rezultata 16 mjeseci nakon izbora nepremostivim uslovima“, naveo je Žuljević.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu