Povjereništvo KO SDP Tuzla

Mustafa Šakić i Sulejman Brkić isključeni iz SDP-a

Povjereništvo Kantonalne organizacije SDP BiH Tuzla obavještava javnost da je Glavni odbor SDP BiH, na sjednici održanoj 20. jula, potvrdio Odluku Povjereništva KO SDP BiH Tuzla o isključenju iz SDP Žarka Vujovića i Huseina Tokića.

Na istoj sjednici Glavni odbor SDP BiH je raspustio organe Općinske organizacije SDP BiH Lukavac i uveo Povjereništvo u sastavu: Hasan Tokić, šef Povjereništva, Mirela Memić, Zlatan Čufer, Edhem Muftić, Adem Mahovkić, Munib Efendić, Kenan Omerdić, Mujo Softić, Izet Beganović, Samela Hodžić, Hasan Ibrakić, Emin Mahovkić i Spomenko Kulić.

Povjereništvo Općinske organizacije SDP BiH Lukavac je, na sjednici održanoj 22.7.2019. godine, isključilo iz SDP BiH Sulejmana Brkića koji je, suprotno politici SDP i Statutu SDP, prihvatio dužnost ministra unutrašnjih poslova u SDA-ovoj Vladi Tuzlanskog kantona.

Takođe, i Mustafa Šakić iz Gradačca koji je izabran za ministra poljoprivrede u SDA-ovoj Vladi TK je brisan iz evidencije članstva SDP BiH.

˝Povjereništvo Kantonalne organizacije će nastaviti započete aktivnosti u procesu konsolidacije SDP-a u Tuzlanskom kantonu do održavanja Izvještajno-izborne konferencije u septembru 2019. godine˝, sapštio je šef Povjereništva KO SDP Tuzla Dževad Hadžić.