Mostaru niko ne može pomoći jer je već odavno grad slučaj

Povodom nedavne izjave premijera Kantona Sarajevo Edina Forte kako će podržati Banju Luku na putu ka evropskoj prijestolnici kulture 2024. godine, dok je u isto vrijeme za ovu titulu kandidovan i Mostar, komentar na ovu izjavu dao je i Aner Žuljević, delegat SDP BiH u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.

„Ne može Mostaru podrška premijera Kantona Sarajevo pomoći, jer nas je naša lokalna politika već odavno promovisala u grad slučaj. Žalosno je da mi nismo bili u stanju osigurati ozbiljnu podršku i konsenzus svih političkih subjekata na nivou grada, iako su kulturni radnici učinili sve da naša kandidatura izgleda respektabilno.

Naša unutrašnja nesloga je naš najveći problem, pa smo i u ovoj situaciji pokazali svu svoju raskoš kako da naštetimo sami sebi tražeći jedni drugima dlaku u jajetu, umjesto da iskoristimo priliku promovirati toliko dobrih stvarih koje nas povezuju. Na kraju, kolegica Segmedina Srna Bajramović, zastupnica u Skupštini KS, vrlo jasno je okarakterizirala navedeni potez, te u potpunosti podržavam kako se radilo o nesmotrenoj izjavi premijera Forte koji se potpuno bespotrebno umiješao u temu o kojoj očito nije znao puno.

Siguran sam da mu nije namjera bila da kreira novu podjelu ili animozitet bilo koga prema Sarajevu. Ljudski bi bilo da je rekao da je pogriješio. Zaključno, nit će Fortina podrška pomoći Banjoj Luci, niti odmoći Mostaru, tako da dalja politizacija ove teme šteti odnosima u BiH prije svega i komplikuje ionako previše zatrovanu situaciju“, naveo je Žuljević.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu