Nermin Nikšić

Mogli bi imati Vladu FBiH u tehničkom mandatu naredne četiri godine, jer nemamo institut vanrednih izbora

Regionalna konferencija Koalicije “Pod lupom” pod nazivom ”Budućnost izbora u BiH: Kako do slobodnih i poštenih izbora u BiH – Ključni prioriteti za unapređenje izbornog zakonodavstva BiH?” održana je danas u Mostaru.

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a, kazao je kako očito nema političke volje da se implementiraju odluke Suda u Strazburu i Ustavnog suda BiH te da je moguće da država doživi sudbinu Grada Mostara.

“Izgleda da bi država i Federacija BiH mogle postati Mostar: Vrlo je moguće da bismo mogli imati Vladu Federacije BiH u tehničkom mandatu naredne četiri godine, jer smo zemlja u kojoj ne postoji institut vanrednih izbora”, kazao je Nikšić.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu