KO SDP BiH SBK/KSB

Mladima moramo pružiti šansu da ostanu u BiH!

Sinošnja redovna sjednica Predsjedništva Kantonalnog odbora SDP BiH Srednjobosanskog kantona prošla je u znaku aktuelne situacije na području Srednjobosanskog kantona s posebnim akcentom na položaj mladih i iseljavanja u zemlje Zapadne Evrope.

Imajući ovaj gorući problem budućnosti Bosne i Hercegovine Predsjedništvo je iniciralo niz mjera i konkretnih aktivnosti koje će naši zastupnici uputiti u skupštinske i parlamentarne procedure, a koji se odnose na kreiranje sredine u kojoj će mladi željeti da ostanu, a ne pobjegnu glavom bez obzira kako je to sad slučaj.

Imajući u vidu da je trenutno u pripremi Budžet Srednjobosanskog kantona za 2020.godinu i da će se uskoro naći pred Skupštinom, zastupnici SDP BiH će tražiti posebno uvrštavanje stavke „Budžeta za mlade“ iz kog će se finansirati i poticati projekti poput – samozapošljavanja mladih, sufinansiranja kupovine prve nekretnine za mlade bračne parove, izgradnja i sufinansiranje objekata i centara za kreativno druženje mladih, te drugi projekti za koje očekujemo da će biti prepoznati od samih mladih ljudi Kantona.

Također, naši zastupnici će insistirati i na transparentnijem i pravednijem zapošljavanju mladih u svim institucijama i javnim preduzećima, gdje bi jedini kriterij trebao biti kvalitet i znanje mlade osobe, a nikako stranačka, nacionalna i rodbinska pripadnost kako je to do sada skoro pa bio jedini kriterij prilikom zapošljavanja.

Mladim ljudima se treba i mora pružiti jednaka šansa za budućnost i ostanak u Bosni i Hercegovini i Srednjobosanskom kantonu i to treba i mora biti jedna od vodilja politike SDP BiH u narednom periodu – istakao je Nijaz Helez, predsjednik KO SDP BiH SBK/KSB.

 


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu