Mladi u Žepču spremni su preuzeti odgovornost za svoju budućnost

U sali Općinskog vijeća Žepče održan je Socijaldemokratski kratki otvoreni kurs – SKOK, čiji je domaćin bila organizacija Foruma mladih OO SDP BiH Žepče.

Kroz predavanje i diskusiju, bilo je vidljivo da su mladi izuzetno motivisani i prvirženi temeljnim principima socijaldemokratije, ali i spremni preuzeti odgovornost za svoju budućnost.

Predavači na SKOK-u su bili dojučerašnji učesnici edukacija i to je ono što ima posebnu dimenziju gdje edukativni programi koje organizuje SDP BiH zajedno sa partnerskim organizacijama, polako, ali sigurno, daju vidljive rezultate i pokazuju da ulaganje u vlastite kapacitete i u mlade ljude je najbolje utrošeno vrijeme i trud.

Učesnici koji uspješno završe edukaciju SKOK, a žele dodatno da nadograđuju svoje znanje imaju mogućnost da učestvuju i u naprednijim vidovima edukacije koje će da organizuje Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine.