Održana edukacija FOM SDP BiH Jablanica

Mladi su sadašnjost, ne budućnost”

U saradnji sa Forumom lijeve inicijative, a u organizaciji Foruma mladih SDP BiH Jablanica, u nedjelju 05.11.2017. godine u Jablanici je upriličena realizacija projekta „Mladi su sadašnjost, ne budućnost”.

Omladinski aktivizam i uključivanje mladih u političke procese samo su neke od tema o kojima su članovi Foruma mladih SDP BiH Jablanica imali priliku čuti tokom predavanja. Stečeno znanje primjenjeno je kroz radionicu o omladinskom aktivizmu, gdje su mladi analizirali probleme u Jablanici uz predstavljanje praktičnih koraka ka njihovom rješavanju. U sklopu edukacije izrađen je Plan aktivnosti Foruma mladih za naredni period, te su definisani strateški pravci budućeg djelovanja.

Posebna pažnja na predavanju posvećena je uključivanju mladih u rad Foruma mladih SDP BiH Jablanica, te predstavljanje djelovanja Kluba vijećnika SDP BiH Jablanica u Općinskom vijeću. Krajnji rezultat edukacije su definisani projekti koji bi se trebali naći u Budžetu Općine Jablanica, kao i incijative koje će u skorije vrijeme podnijeti Klub vijećnika SDP Jablanica, a koje imaju za cilj poboljšanje svakodnevnog života u općini Jablanica.

Ovom prilikom Forum mladih SDP BiH Jablanica je još jednom pokazao da okuplja sposobne mlade ljude koji žele da rade za dobrobit našeg grada, da zajedno gradimo Jablanicu za sve nas.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu