Travnik

Mirsad Đapo o stanju, stavu i mišljenju BH dijaspore

Posjetama u gradovima kao što su Salzburg, Minhen, Den Hague, Stuttgart, Klagenfurt naišli su na dobar odziv stanovništva kao i predstavnika udruženja gradova kao što su Linz, Stuttgarta i drugih većih gradova a u kojima obitavaju mnogi BH državljani.

Slika

U okviru predizborne kampanje SDP BiH,  potpredsjednik RS Enes Suljkanović i potpredsjednik SDP BiH Mirsad Đapo posjetili su nekoliko gradova izvan granica naše domovine  a koji pri tom posjeduju visoku koncentraciju BH državljana.

Posjetama u gradovima kao što su Salzburg, Minhen, Den Hague, Stuttgart, Klagenfurt  naišli su na dobar odziv stanovništva kao i predstavnika udruženja gradova kao što su Linz, Stuttgarta i drugih većih gradova a u kojima obitavaju mnogi BH državljani.

Opća ocjena i procjena Mirsada Đape jeste da su BH državljani u dijaspori nezadovoljni stanjem i svojim statusom prije svega od strane njihove matične domovine.Ogorčeni na one koji su do sad imali njihovo povjerenje, tj. SDA koja je bila sinonim za državu i domovinu. Iz tog razloga mnogi pristupaju procedurama uzimanja državljnstva države u kojoj se nalaze.

Glavna njihova orijentacija i konstatacija bila je da je SDA domovina i da su iznevjereni.

Mirsad Đapo dalje navodi da su Suljkanović i on bez obzira što je vrlo teško da u medijima prodre informacija šta je SDP BiH uradio, da su ovi skupovi vrlo korisni što pokazuje i sam odziv stanovništva i predstavnika gradova BH dijaspore.

Građani u BH dijaspori traže osnivanje Ministarstva za dijasporu jer smatraju da ispunjavaju  ekonomske standarde i imaju kapacitete koji mogu da pomognu dugoročnom razvoju države ali isto tako da ne nailaze na odziv i interes vladajuće strukture države te da su administrativne procedure kod invensticija dosta komplikovane, sistem nesiguran itd.

Ali pored svi otežavajućih okolnosti i dalje žele saradnju i žele jačati patriotizam prema svojoj matičnoj domovini.

SDP BiH ovog puta očekuje mnogo veći odziv i mnogo više glasova u inostranstvu. U predstojećem periodu imaju u planu obići još nekoliko gradova u kojima postoji koncentracija BH državljana.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.