Ministri i delegati Skupštine ZDK u posjeti Općini Maglaj

Načelnik općine Mirsad Mahmutagić je bio domaćin Arnelu Isaku, ministru Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline i delegatima Skupštine ZDK, Rami Isaku i Jasminku Kapiću, zastupnicima i delegatima u Domu naroda, te Omeru Škalji zastupniku u Skupštini.

Razgovarali su o aktivnostima koje trenutno realizuje Ministarstvo za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline i Općina Maglaj. Načelnik Mahmutagić je iskoristio priliku da se u ime Općine Maglaj zahvali ministru Isaku na opredjeljenim projektima, skoro pola miliona konvertibilnih maraka, koji će biti realizirani na području Maglaja, kao i opredjeljenju da Ministarstvo javno i transparentno djeluje u svim općinama Zeničko-dobojskog kantona.

Također, istakao je zadovoljstvo posjetom članova Skupštine Zeničko-dobojskog kantona i njihovom interesovanju za stanje u Maglaju. Obostrano su istakli uvjerenje da će to ostati praksa direktne saradnje općina i poslanika.