Ministarstva KS i BPK: Održani razgovori o tretmanu animalnog otpada

Delegacija Ministarstva prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, na čelu sa ministrom Damirom Filipovićem i  Ministarstva  privrede KS obavila je preliminarne  razgovore kojima je definisan dalji tok pregovora oko uspostave postrojenja za tretman animalnog otpada na prostoru Općine Prača.

Razgovori su održani sa načelnikom Općine Prača Asimom Zecom, te sa ministrom privrede BPK Mensudom Arnautom i ministrom za urbanizam, građenje i zaštitu okoliša BPK Bojanom Krunićem. Sastanku je prisustvovao i sekretar Vlade BPK Emir Sijerčić.

Tema sastanaka bila je tretman animalnog otpada, te moguća alternativa dosadašnjem načinu tretiranja ove vrste otpada na Smiljevićima kroz instalaciju postrojenja u Prači za što su sve strane izrazile dobru volju kao i zainteresovanost za sam projekt.

“Drago mi je da su reakcije bile pozitivne. U narednom periodu trebamo definisati kriterije te formalizovati odnose između dva kantona u konkretnom projektu, na obostrano zadovoljstvo. Mehanizacija koja bi bila instalirana služila bi za oba kantona”, izjavio je ministar Filipović.

 

Izvor: Vlada KS

 


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu