Ministar saobraćaja Šteta: Uvijek ćemo podržavati aktivnosti federalnih i kantonalnih policijskih snaga, kao i tužiteljstva

Policijski službenici Federalne uprave policije jučer su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Sarajevo i podrške Obavještajno sigurnosne agencije BiH započeli realizaciju operativne akcije kodnog naziva “Tender”, te uhapsili četiri osobe zbog malverzacija s tenderom GRAS-a za polovne trolejbuse.

Ovim povodom, ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta je istakao kako će svi federalni i kantonalni policijski organi, kao i tužilaštvo, koji rade, ne samo na pomenutom slučaju, nego i na svim drugim operativnim akcijama koje se poduzimaju, uvijek imati podršku resornog ministarstva, a sve u cilju čuvanja javnog interesa građana Kantona Sarajevo.