Sarajevo

Ministar odbrane BiH Zekerijah Osmić primio Rodericha Kiesewettera, člana njemačkog Bundestaga

Osmić je upoznao Kiesewettera i članove njegove delegacije s aktuelnom političkom situacijom u BiH i mogućnostima prevazilaženja zastoja na putu ispunjenja uslova za dobijanje MAP-a

Slika

Ministar odbrane BiH Zekerijah Osmić i zamjenica ministra odbrane Marina Pendeš primili su danas Rodericha Kiesewettera, člana njemačkog Bundestaga i zamjenika predsjedavajućeg radne grupe za vanjske poslove Kluba CDU/CSU, koji je zajedno s ambasadoricom Njemačke u BiH Ulrike Mariom Knotz i u pratnji vojnog atašea pukovnika Ruperta J.J. Steegera, posjetio Ministarstvo odbrane BiH. 

Osmić je upoznao Kiesewettera i članove njegove delegacije s aktuelnom političkom situacijom u BiH i mogućnostima prevazilaženja zastoja na putu ispunjenja uslova za dobijanje MAP-a. 

Zahvalio je Vladi i Ministarstvu odbrane SR Njemačke na bezrezervnoj podršci reformi odbrambenog sistema u BiH, kao i kontinuiranoj pomoći izgradnji i stabilizovanju mira u BiH. 

Pendeš je tokom svog pozdravnog obraćanja upoznala članove njemačke delegacije o naporima koje Ministarstvo odbrane BiH čini i rezultatima koje je postiglo na ispunjavanju uslova za dobijanje MAP-a. Posebno je naglasila ulogu Ministarstva odbrane BiH u postupku knjiženja vojne imovine, razultate postignute u procesu uništavanja viškova naoružanja i municije, kao i osiguranju skladišta naoružanja i municije. 

Kiesewetter i članovi njemačke delegacije posebno su se interesovali za status reformi odbrambenog sistema u BiH, ispunjenju uslova za dobijanje MAP-a, uništavanju viškova naoružanja i municije i sigurnosti skladišta naoružanja i municije. Na kraju je izrazio spremnost Vlade i MO Njemačke da pruže stručnu i svajetodavnu pomoć Bosni i Hercegovini u procesu uništavanja viškova i poboljšanju sigurnosti skladišta naoružanja i municije s ciljem očuvanja i jačanja sigurnosne situacije, ne samo u BiH, već i u zemljama okruženja, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH. 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.