Federalni ministar energije, rudarstva i industrije

Ministar Lakić na neformalnom druženju sa novinarima: Izravna komunikacija temelj za izgradnju povjerenja

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić, u okviru sastanka Radne grupe za odnose sa javnošću u organizaciji projekta Vlade Sjedinjenih Američkih Država, USAID Asistencija energetskom sektoru BiH (USAID EPA), održao je na Igmanu neformalno druženje sa novinarima.

Ovom prilikom ministar je upoznao novinare sa najaktuelnijim dešavanjima u energetskom sektoru u Federaciji BiH, novim setom energetskih zakona, statusom  izrade podzakonskih akata, kao i planovima za naredni period.

“Ovakva neformalna druženja sa novinarima imaju ključnu ulogu u jačanju transparentnosti i otvorenosti našeg ministarstva. Vjerujem da izravan i otvoren dijalog doprinosi boljem razumijevanju složenih energetskih tema, omogućavajući medijima da preciznije i dublje informišu javnost. Takva komunikacija je temelj za izgradnju povjerenja i efikasnije informisanosti građana o politikama i inicijativama koje razvijamo u sektoru energije”, istakao je Lakić.

Novinari su imali priliku postavljati pitanja i diskutovati o izazovima i mogućnostima u energetskom sektoru, kako bi se adresirale eventualne nedoumice i dezinformacije.

Ovom druženju prisustvovali su i predstavnici nadležnih ministarstava, elektroprivrednih kompanija i regulatornih komisija, a susret dio šireg seta aktivnosti usmjerenih na jačanje veza i unapređenja komunikacije između ključnih aktera u energetskom sektoru, medija i javnosti, saopćeno je iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.