Sarajevo

Ministar Helez uručio ključeve za 60 automobila 100-postotnim ratnim vojnim invalidima

Ministar Helez izjavio je da je Vlada Federacije BiH dužna da svake godine izdvoji sredstva za nabavku automobila za ovu populaciju, te da je do sada uručeno 307 automobila i da će taj proces biti nastavljen dok svaki 100-postotni RVI prve kategorije ne dobije automobil

SlikaFederalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambenooslobodilačkog rata FBiH Zukan Helez uručio je danas u Sarajevu ključeve za 60 automobila 100-postotnim ratnim vojnim invalidima prve kategorije koji su ispunili uvjete za ostvarivanje tog prava.

Nakon provedenog postupka javne nabavke kompanija ASA Auto je izabrana kao najpovoljniji ponuđač, a ratnim vojnim invalidima su isporučeni automobili "škoda octavia combi".

Ministar Helez izjavio je da je Vlada Federacije BiH dužna da svake godine izdvoji sredstva za nabavku automobila za ovu populaciju, te da je do sada uručeno 307 automobila i da će taj proces biti nastavljen dok svaki 100-postotni RVI prve kategorije ne dobije automobil.

– Vlada FBiH je, i pored prirodnih katastrofa koje su nas zadesile, izdvojila 1,5 miliona KM za ovu namjenu i zahvaljujem kompaniji ASA Auto koja je na vrijeme ispunila svoje obaveze i komisiji za odabir koja je dovela proces do kraja – naglasio je Helez.

Obećao je da će se Vlada FBiH i to ministarstvo uvijek brinuti da demobilizirani borci, ratni vojni invalidi, porodice šehida i dobitnici najvećih ratnih priznanja imaju što bolji položaj u društvu.

Helez je potcrtao da isplata naknada za ratne vojne invalide, uprkos pisanjima pojedinih medija, neće kasniti i dodao da te isplate nikad nisu bile redovnije nego u ovoj godini.

Predsjednik Saveza RVIFBiH Ale Hošić poželio je dobitnicima automobila da ih koriste u zdravlju i veselju, da ih dugo služe i da dožive još ovakvih donacija.

Mujo Aganović, član Saveza RVI-paraplegičara i presjednik komisije za odabir kandidata koji dobijaju vozila, rekao je da su ministar Helez i njegovi saradnici u postupku nabavke ovih automobila bili i više nego korektni u odnosu na ono što su obećali, te da za njih imaju samo riječi hvale.

Generalni direktor ASA Auta Senad Olovčić istakao je da iza današnjeg događaja stoji izvanredan napor Ministarstva i te komapnije, pri čemu su nastojali da blagovremeno isporuče vozila koja će udovoljiti potrebama ove populacije.

Savez RVIFBiH uručio je zahvalnice ministru Helezu i federalnom premijeru Nerminu Nikšiću, koji, kako je navedeno, iz opravdanih razloga nije mogao prisustvovati ovom događaju.

Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambenooslobodilačkog rata i kompanija ASA Auto 21. maja potpisali su Sporazum o isporuci ovih 60 automobila za 100-postotne ratne vojne invalide prve kategorije.

Sredstva za nabavku automobila osigurali su Vlada Federacije BiH i Ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambenooslobodilačkog rata.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.