Malik Garibija

Ministar Garibija posjetio Zavod Pazarić: Ohrabreni smo planovima za budućnost

“Nakon alarmantnih prijava direktora obišli smo Zavod Pazarić kako bismo se iz prve ruke uvjerili da će korisnici imati minimum neophodnih uslova u hladnijim danima koji dolaze. Kanton Sarajevo je također izdvojio 120.000 kako bi se za ovu ustanovu kupilo namjensko kombi vozilo”, poručuje Garibija.

Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić je federalna ustanova, a ovdje je smješteno i 116 korisnika posredstvom Centra za socijalni rad Kantona Sarajevo.

“Briga za njih je naša odgovornost, ali želimo pomoći i drugim korisnicima”, istakao je.

U posjeti su bili i federalni zastupnici Irfan Čengić, Lana Prlić, kantonalna zastupnica i delegatkinja u Domu naroda Parlamenta FBiH Segmedina Srna Bajramović, direktor Centra za socijalni rad Kantona Sarajevo Samir Suljagić, te vijećnik u Općini Hadžići Mirsad Dupovac.

“Ohrabreni smo poduzetim koracima za sanaciju zatečenog stanja i planovima za budućnost koje nam je iznio direktor Redžep Salić. Naročito nas raduje naglašena želja da se problem ne politizira nego da se fokus stavlja na rješenje. Kanton Sarajevo je u ovaj Zavod smjestio 116 korisnika za koje plaćamo po 1100 KM mjesečno. Cijena nije zanemariva i želimo da naši korisnici u okviru te cijene imaju adekvatne uslove. Zainteresovani smo naročito za proces transformacije i deinstitucionalizacije kako bi se pomogla rehabilitacija i osposobljavanje naših korisnika s ciljem da se što veći broj njih vrati životu u zajednici sa što većim stepenom samostalnosti”, smatra Garibija.

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu