Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica

Ministar Dizdar posjetio Livno i Tomislavgrad

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar posjetio je Livno i Tomislavgrad. Ovom prilikom ministar Dizdar se sastao sa premijerom Vlade Kantona 10 Ivanom Vukadinom, gradonačelnikom Livna Darkom Čondrićem, načelnikom Tomislavgrada Ivanom Buntićem, te predstavnicima povratnika.

Ministar Dizdar je predstavio aktuelne javne pozive koje Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica provodi.

U saopćenju Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica navode da su iskazane potrebe lokalnih zajednica za izgradnjom značajnih infrastrukturnih projekata, izgradnju vodovoda, putne komunikacije, kao i projekte od značaja za povratničku zajednicu.

“Ministarstvo će podržati projekte u povratničkim mjestima koje zajedno iskomuniciramo s lokalnim zajednicam. U Livnu i Tomislavgradu smo implementirali nekoliko projekata kroz podršku izgradnji infrastrukture, podršku vjerskim i nevladinim zajednicama. Tokom posjete smo identificirali nekoliko važnih projekata koje ćemo realizirati do kraja tekuće godine. Nastojimo kroz svakodnevne obilaske identifikovati i podržati projekte koji su od značaja za povratnike”, rekao je ministar Dizdar.

Podrška viših nivoa vlasti je, navode u saopćenju Ministarstva, neophodna za realizaciju ključnih infrastrukturnih projekata u Kantonu 10.

“Naravno da nam podrška Vlade Federacije BiH olakšava realizaciju projekata koji su prioritetni u lokalnim zajednicama. Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica podržava projekte u povratničkim mjestima, nastavit ćemo sa zajedničkom implementacijom i podrškom svakom povratniku u našem kantonu”, kazao je kantonalni premijer Vukadin, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.