Nermin Nikšić

Mi tražimo prosperitet za građane, a mafijaši zveckaju oružjem

Građanima Bosne i Hercegovine ne trebaju dodatne količine naoružanja i nove policijske formacije, građanima Bosne i Hercegovine treba mir i prosperitet, izjavio je lider SDP-a Nermin Nikšić za agenciju Patria.

“Zbog toga, dok radikalne političke strukture u Republici Srpskoj najavljuju Zakon o unutrašnjim poslovima kako bi omogućili uvođenje rezervnog sastava policije, što je novi pokušaj unošenje nemira među sve građane Bosne i Hercegovine koji su već jednom prošli ratne golgote, u isto vrijeme sijući strah i nemir među građanima koji više ne žele djecu slati u rat, mi iz SDP-a želimo da se povećaju minimalne plaće i minimalne penzije u Bosni i Hercegovini, želimo da naši građani po svijetu putuju kao turisti, a ne da se ponižavaju po drugim zemljama u potrazi za bilo kakvim poslom, želimo manje poreze za naše građane, tražimo podršku našim privrednicima, hoćemo reforme u pravosuđu kako bi svaki građanin pred zakonom bio jednak, želimo bolje bolnice i bolje škole”, poručio je Nikšić

Lider SDP-a napominje da “progresivne i evropske snage traže mir i prosperitet za građane Bosne i Hercegovine, dok oružjem ponovo zveckaju mafijaške strukture”.