Jasmin Imamović

Mi nismo New York ili Berlin, ali ni Sarajevo

Nama na pamet ne pada da damo 100.000 KM nekom pjevaču ili pjevačici za dva sata zabave.

Slika

Teška ekonomska situacija i nedostatak novca u budžetu Grada Tuzle je glavni razlog što i ove godine neće biti organizvan javni doček Nove godine na gradskom trgu u Tuzli. Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović ističe da samo veliki gradovi poput Sarajeva još uvijek mogu izdvojiti za današenje prilike veliku svotu novca za organizaciju proslave na otvorenom.

Prema njegovim procjenama za novogodišnju noć trebalo bi izdvojiti oko 100.000 KM kojih u budžetu za tu namjenu nema.

˝Nakon prirodne nesreće mi imamo velike obaveze prema građanima koji su nastradali uslijed poplava i klizišta. Nama na pamet ne pada da damo 100.000 KM nekom pjevaču ili pjevačici za dva sata zabave. Bilo bi to bacanje para. To su ogromne pare u eri siromaštva. Ljudi neka u svojoj organizaciji obilježavaju Novu godinu, jer mi nismo New York ili Berlin, ali ni Sarajevo.

Trebate znati da u Sarajevu proslavu plate zajedno četiri općine, grad i kanton˝, kazao je Imamović za TIP i dodao: ˝Ukoliko bi neka firma u privatnom aranžmanu organizovala novogodišnju proslavu na otvorenom u Tuzli mi bismo to naravno podržali˝.

‘Ne možemo se ponašati kao pijani bogataši’ Na pitanje da li je grad mogao biti bogatije okićen u vrijeme praznika kao što je to slučaj u Lukavcu, Imamović je kazao: ˝Grad će biti okićen kao i prošle godine. Ne znam zašto da ga kitimo bogatije, da i na to trošimo novac. Mi svake godine dodamo malo novih ukrasa, ali ne možemo se ponašati kao pijani bogataši i za jednu noć potrošiti pare, a velika je nezaposlenost i siromaštvo. U tom pogledu moramo biti vrlo pažnjivi i osjetljivi˝.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.