Merima Softić

Rođena u Tuzli 1981 godine, gdje je završila Gimnaziju „Meša Selimović“ , a potom studij pedagogije psihologije na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli. Dugogodišnja reprezentativka, osvajačica medalja na Svjetskom i Evropskom prvenstvu te Mediteranskim igrama, u više navrata proglašena je sportistom Bosne i Hercegovine a potom i sportistom decenije BiH. Nosilac je Tuzlanske plakete. Trener je karate kluba „Storm Tuzla“ i glavni državni sudija KS BiH. Na poziciji Gradske vijećnice je dva mandata i dalje će se zalagati za mnoge projekte koji su doprinosili poboljšanju uvjeta za razvoj svoje sredine u svim sferama, kao i za valorizaciju sportskih rezultata i poboljšanje uvjeta za ostvarivanje istih.