Merdan Nedžad novi je predsjednik Foruma mladih KO SDP BiH HNK

Danas je u Mostaru, u Sali hotela Bristol, održana Izvještajno-izborna Konferencija Foruma mladih KO SDP BiH HNK.

Delgatima Konferencije su se najprije obratili gosti, i to: Lana Prlić- potrpedsjednica SDP BiH te zastupnica u Parlamentu FBiH, Zoran Perić- potpredsjednik KO SDP BiH HNK, te Arman Zalihić- predsjednik GO SDP BiH Mostar.

Svi su u svom izlaganju istakli važnost očuvanja jakog i stabilnog Foruma mladih, kao jakog temelja same Socijaldemokratske partije BiH, te su ponudili svoju bezrezervnu podršku u svim budućim aktivnostima Foruma mladih u Hercegovačko-Neretvanskog kantonu.

Nakon uvodnih obraćanja, delegati Konferencije izabrali su novo rukovodstvu. Za Predsjednika Foruma mladih KO SDP BiH HNK, izabran je Merdan Nedžad, inače vijećnik SDP-a u gradskom vijeću Čapljina. Za potpredsjednike su izabrani Nino Alagić i Igor Pintarić, dok je za sekretaricu izabrana Arna Bešo.

Novoizabrani predsjednik se zahvalio svim delegatima na podršci, te prisutnim dao 3 obećanja na kojima će zajedno sa rukovodstvom istrajati, a to su:

  • Pozicioniranje Foruma mladih SDP-a HNK kao najjače, najaktivnije i najprogresivnije omladinske političke organizacije u kantonu
  • Povećanje članstva za minimalno 10%, u vremenu trajanja mandata
  • Adekvatno vrednovanje aktivnosti svakog člana unutar same organizacije

Inače, Merdan je na ovoj poziciji zamijenio Ismeta Lulića, koji je na nedavno održanoj Konferenciji izabran za Predsjednika kantonalne organizacije SDP BiH HNK.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu