Osmu godinu zaredom

Mehmed Mujić i Grad Tuzla obezbjedili premije zdravstvenog osiguranja za romsku djecu

Osmu godinu zaredom na inicijativu Mehmeda Mujića, vijećnika SDP BiH, Gradsko vijeće Tuzla odobrilo je kupovinu premija zdravstvenog osiguranja za romsku djecu starosti do 15 godina.

“Podjela premija počela je u ponedjeljak, a nastavit ćemo je i na veliki romski praznik Đurđevdan. Ove godine izdvojeno je 11.300 KM za 576 premija zdravstvenog osiguranja, a ako saberemo sve prethodne godine, Grad Tuzla je za ovu namjenu izdvojio oko 90.000 KM”, kaže Mehmed Mujić.

Grad Tuzla je jedini na području Tuzlanskog kantona koji na ovakav način pomaže najmlađu populaciju romske nacionalnosti.

“Pozivam i druge lokalne zaštite da se pridruže Akcionom planu zdravstvene zaštite Roma. Grad Tuzla je pokazao i dokazao da brine o najmlađim Romima, ali mi moramo nastaviti borbu za svoja prava u svim drugim dijelovima Bosne i Hercegovine. Romima pred veliki praznik Đurđevdan želim da dogodine imaju bolje uslove za život, da se zapošljavaju, školuju i da imaju prava kao i svaki drugi građanin naše zemlje”, kazao je Mehmed Mujić.

 

Klix.ba

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.