Mašić najavio izmjene Krivičnog zakona FBiH

Svima nam je preko glave naslova da je neko “više puta uhvaćen u nelegalnom posjedu oružja”, a te iste osobe i dalje na slobodi vrše ista krivična djela, napisao je zastupnik u Parlamentu FBiH Damir Mašić i najavio prijedloge izmjena Krivičnog zakona FBiH nakon stravičnog ubistva 19-godišnjeg Farisa Pendeka.

“U Krivičnom zakonu FBiH postoji sasvim dovoljno mogućnosti za osudu kaznom dugotrajnog zatvora (od 21-45 god) za ubistvo bezobzirnim nasilničkim ponašanjem, što se desilo u slučaju ubistva dječaka Farisa Pendeka. Bez obzira na to spremam amandmane za drastično pooštrenje kazni”, naveo je Mašić na Facebooku uz priloženu fotografiju člana 166 Krivičnog zakona FBiH u kojem se navodi da će se kaznom zatvora od najmanje deset godina ili kaznom dugotrajnog zakona kazniti onaj ko drugog usmrti pri bezobzirom nasilničkom ponašanju.

Pored pooštravanja kazni za krivično djelo ubistva, najavio je da će predložiti i obaveznu zatvorsku kaznu za nelegalni posjed vatrenog oružja.

“Svima nam je preko glave naslova da je neko ‘više puta uhvaćen u nelegalnom posjedu oružja’, a te iste osobe i dalje na slobodi vrše ista krivična djela. Bit će tu i drugih prijedloga izmjena Krivičnog zakona FBiH, a svi vi ukoliko imate bilo koju sugestiju i prijedloga šaljite”, napisao je Mašić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.