OO SDP Gornji Vakuf-Uskoplje

Makljen čist od smeća, ali nije od fašizma i nacionalizma!

Članovi OO SDP BiH Gornji Vakuf-Uskoplje i Prozora proveli su dan u akciji uređenja spomen obilježja “Pesnica” koje se nalazi u planinskom prevoju Makljen udaljen nekoliko kilometara od općina Prozor i Gornji Vakuf-Uskoplje.

Učinili smo to dobrovoljno bez ikakve naknade, i takvu praksu ćemo činiti tradicionalno svakog aprila kako bi ovaj spomenik, koji ima poseban značaj za ovu regiju tako i na prostorima bivše Jugoslavije, uvijek bio čist i sačuvan od zaborava.

Godinama niko ne brine o njemu, režim ne prepoznaje njegov značaj, nacionalisti i fašisti tu provode svoje izvračene ideje, a to su pokazali i 2000. godine kadu su velikom količinom eksploziva digli spomenik u zrak. Danas to čine natpisima, “01. April – NDH” i ” HZ-HB itd. te smo odlučili preuzeti tu ulogu i sačuvati spomenik od natpisa, te njegovu prirodnu ekološku sliku.

Članovi SDP-a će svake godine po uzoru na nekadašnje Omladinske radne akcije okupiti članove, detaljno očistiti prostor oko spomenika i sam spomenik, a planiramo i druge aktivnosti u narednom periodu.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu