Maid Škiljo

Rođen je 1988.godine u Doboju. Srednju ekonomsku školu završio je u Tešnju, smjer ekonomski tehničar. Ekonomski fakultet u Zenici završio je 2014.godine, smjer računovodstveni i revizijski menadžment. Zaposlen je u Javno komunalnom preduzeću „Vis“ Doboj Jug. Aktivan je u društvenom životu, član je više nevladinih organizacija i sportskih klubova. U narednom periodu borit će se za unaprjeđenje i jačanje lokalne zajednice, stvaranje bolje poslovne klime kako bi privukli nove investitore s ciljem smanjivanja nezaposlenosti, maksimalnom iskorištavanju potencijala naše općine, subvencioniranju i iznalaženju rješenja za povećanje poljoprivredne proizvodnje i većem aktivizmu mladih u društvenom životu. Dugogodišnji je član OO SDP BiH Doboj Jug i obnaša funkciju potpredsjednika. Oženjen, otac jednog djeteta.