Zamjenik ministra pravde Elvir Mahmuzić sastao se sa Kajtazijem i Mujićem

Mahmuzić: Važno je kvalitetno riješiti pitanje zaštite ljudskih i manjinskih prava

Zamjenik ministra pravde BiH, Elvir Mahmuzić sastao se sa zastupnikom Sabora Republike Hrvatske, g. Kajtazi Veljkom i predstavnikom Internationalne romske unije -1971 (IRU-1971) g. Mehmedom Mujićem.

Zamjenik ministra g. Mahmuzić upoznao je goste sa radom i aktivnostima Ministarstva pravde BiH u kontekstu ispunjavanja prioriteta na putu ka članstvu u Evropskoj uniji. Gosti su se zanimali za stanje vladavine prava u našoj zemlji i upoznali g. Mahmuzića o aktivnostima koje sprovode kako u BiH tako i u regiji.

Zamjenik ministra g. Mahmuzić, naglasio je kako je jako važno kvalitetno riješiti pitanje vladavine prava u BiH i izgraditi društvo utemeljeno na demokratskim vrijednostima i slobodama, te zaštiti ljudska i manjinska prava. Također, kao osnovno načelo postaviti da svi građani Bosne i Hecegovine, narodi i nacionalne manjine moraju biti uključeni u sve demokratske procese u BiH, bez diskriminacije i potpunim pristupom svim izbornim procesima i ljudskim pravima.