Zamjenik ministra pravde Elvir Mahmuzić sastao se sa Kajtazijem i Mujićem

Mahmuzić: Važno je kvalitetno riješiti pitanje zaštite ljudskih i manjinskih prava

Zamjenik ministra pravde BiH, Elvir Mahmuzić sastao se sa zastupnikom Sabora Republike Hrvatske, g. Kajtazi Veljkom i predstavnikom Internationalne romske unije -1971 (IRU-1971) g. Mehmedom Mujićem.

Zamjenik ministra g. Mahmuzić upoznao je goste sa radom i aktivnostima Ministarstva pravde BiH u kontekstu ispunjavanja prioriteta na putu ka članstvu u Evropskoj uniji. Gosti su se zanimali za stanje vladavine prava u našoj zemlji i upoznali g. Mahmuzića o aktivnostima koje sprovode kako u BiH tako i u regiji.

Zamjenik ministra g. Mahmuzić, naglasio je kako je jako važno kvalitetno riješiti pitanje vladavine prava u BiH i izgraditi društvo utemeljeno na demokratskim vrijednostima i slobodama, te zaštiti ljudska i manjinska prava. Također, kao osnovno načelo postaviti da svi građani Bosne i Hecegovine, narodi i nacionalne manjine moraju biti uključeni u sve demokratske procese u BiH, bez diskriminacije i potpunim pristupom svim izbornim procesima i ljudskim pravima.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.