SDP BiH
Saša Magazinović za AlJazeeru

Sasvim je jasno zašto se nacionalisti bore da zaustave sve integrativne procese

Nakon što se otvorila priča o navodnim nesuglasicama Njemačke i Hrvatske o budućem uređenju Bosne i Hercegovine, pri čemu njemački političari zastupaju građansku, a hrvatski Bosnu i Hercegovinu po postojećem modelu konstitutivnosti tri naroda, otvoreno je novo polje nesuglasica bošnjačkih, hrvatskih, ali i srpskih političara.

“Tvrditi da ste protiv građanskog koncepta, a da se zalažete za jednakost naroda, oprostite na izrazu – malo je glupo. Ako se zalažete za građansku državu, u njoj su svi ljudi pojedinačno jednaki, a samim tim i etnički kolektiviteti. Taj argument nacionalista u Bosni i Hercegovini je vrlo potcjenjujući prema narodu”, izjavio je Saša Magazinović, poslanik SDP BiH u Predstavničkom domu PS BiH.

Dodao je kako mu je sasvim jasno zašto se nacionalisti bore da zaustave sve integrativne procese, ne samo kad su eurointegracije u pitanju, nego i integrativne procese unutar bosanskohercegovačkog društva

(AlJazeera)


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu