Magazinović postavio zastupničko pitanje: Ko je novinarima zabranio kretanje ispred Parlamenta BiH

Novinarima i fotoreporterima danas je bilo ograničeno kretanje i izvještavanje ispred zgrade Parlamentarne skupštine BiH.

Motiviran time državni zastupnik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Saša Magazinović postavio je zastupničko pitanje.

“Ko je i iz kojeg razloga novinarima zabranio kretanje i snimanje na platou ispred parlamenta BiH”, naveo je on

Danas se desilo da je novinarima onemogućeno da snimaju ispred Parlamenta, napisoa je na svom Twitter profilu Magazinović.

“Policija je radila po naređenju. Čijem i zašto? Turisti sa ruksacima koji slikaju nisu problem, optički kabl u zgradi za koji ne znaju objasniti ko je i zašto postavio nije problem. Novinari jesu. Sjajno”, naveo je on.

Zanimljivo je da se danas u zgradi parlamenta odvija sjednica Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno sigurnosne agencije (OSA).

Novinari su sve češće izloženi napadima, prijetnjama, kao i zabranama rada i izvještavanja koje se kose sa svim zakonskim pravima i slobodama.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu