Magazinović poručio Cikotiću: Povećajte sigurnost građana Sarajeva inače će sami reagovati

Šef kluba poslanika SDP-a BiH u Parlamentu BiH Saša Magazinović je u razgovoru za Klix.ba pozvao ministra sigurnosti Selmu Cikotića da iskoristi svoju političku moć i obezbijedi sigurnost građanima Sarajeva.

Magazinović je naglasio da je ta sigurnost posebno značajna za područje Ilidže i Hadžića gdje je najveći broj migranata i često dolazi do incidenata koji završavaju i smrtnim ishodom.

“Ne znam da li treba da uplašene majke za sigurnost svoje djece dođu pred Vijeće ministara da bi shvatili koliko je situacija izmakla kontroli. Svi vidimo da se Sarajevu sprema krajiški scenarij, a maćehinski odnos prema Krajini očigledno nije iznimka, nego postaje pravilo u odnosu na migrantsku krizu i njene sigurnosne aspekte”, naveo je Magazinović.

Kako je dodao, Vijeće ministara BiH i ministarstvo sigurnosti moraju hitno reagovati, inače će se u protivnom građani organizovati.

“To onda neće niko moći iskontrolisati, kao što institucije nisu u stanju iskontrolisati ni migrante. Došli smo u situaciju da ne znamo sa čime se institucije lošije nose, humanitarnim ili sigurnosnim aspektom migrantske krize”, poručio je Magazinović.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu