Magazinović: Performans u Čapljini je prijetnja smrću Željku Komšiću

Tokom karnevala u Čapljini grupa mladića simulirala je dženazu Željku K., aludirajući na predsjednika Demokratske fronte Željka Komšića. Iz HDZ-a BiH Komšića od ranije optužuju da nije pravi Hrvat i da ne može biti član Predsjedništva BiH u ime Hrvatskog naroda.

Mladići su sahranu simulirali prema muslimanskim vjerskim običajima, aludirajući na to da Komšić ima podršku bošnjačkih glasača.

SDP-ov zastupnik u Parlamentu Bosne i Hercegovine Saša Magazinović jučerašnji performans u Čapljini shvatio je kao prijetnje smrću. Pozvao je državne institucije da reagiraju.

„Ovo što se desilo jučer u Čapljini je ništa drugo nego prijetnja smrću Željku Komšiću, čeka se na reakciju države. Zakonski osnov postoji. Ne mislim da je ovo imalo naivno“, napisao je Magazinović na svom Twitter nalogu, prenosi NAP.

Tokom karnevala u Čapljini simulirana je i optužnica protiv lika koji simbolizira haaškog suca Carmela Agiusa, koji je osudio bivše čelnike Hrvatske zajednice Herceg Bosna za zločine nad Bošnjacima.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu