KO SDP BiH TUZLA

Licemjerje lažnih socijaldemokrata desne orijentacije

Zadnjih dana, u ovo teško korona vrijeme, svjedočimo nevjerovatnom neznanju i nekompetentnosti vladajućih struktura u FBiH i TK, njihovoj bahatosti i aroganciji, odsustvu empatije i brigom samo za sebe i svoje stranačke pajtaše, balansirajući, najblaže rečeno, na rubu kriminala.

Nemamo za cilj optuživati, suditi, ili procjenjivati učešće zvaničnika aktuelne vlasti u moru sumnjivih radnji u vremenu borbe za život na hiljade onih koji su oboljeli od virusa i onih koji su zbog pandemije na rubu egzistencije. To prepuštamo onim institucijama kojima je to i posao.

Ono čemu još svjedočimo jeste nevjerovatno licemjerje Socijaldemokrata i njihovog predsjednika Envera Bijedića, kvazilijeve stranke desne orijentacije, koji svojim saopštenjima, s jedne strane i faktičkim pobijanjem tih istih saopštenja, s druge strane, vrijeđaju inteligenciju svakog normalnog građanina ovog opljačkanog naroda.

Lijevo orijentisani u retorici i praznoj priči, a vrijedni desničari po ponašanju i načinu vladanja sa partnerima u vlasti TK prezentiraju nam ovih dana krajnju drskost kroz imenovanje direktora Uprave policije MUP-a TK, uprkos ranijoj zabrani Općinskog suda u Tuzli.

Po nalogu tužilaštva TK pripadnici Federalne uprave policije izuzeli su dokumentaciju iz MUP-a i Vlade TK, a vezano za ovaj slučaj. Trebamo li napomenuti iz koje stranke dolazi ministar MUP-a koji je, uzgred rečeno, već pod istragom???

Imamo potrebu napomenuti da se radi o čovjeku koji je bivši kadar SDA, a danas član nove stranke koja je postala privjesak upravo njegovoj bivšoj SDA. Sav “raskoš i talenat” vladanja Tuzlanskim kantonom ova zelena koalicija pokazuje upravo tako što uporno pozicionira svoje kadrove na različite pozicije u Tuzli i TK uopšte i ništa više.

Ti kvazisocijaldemokrati su isti oni koji su po svaku cijenu htjeli u vlast sa nacionalističkim strankama, a sad građani vide i zašto.
Vlast, moć, pozicija, kontrola, pohlepa i uhljebljenje su bili sasvim dovoljni motivi nekolicini bivših drugova i drugarica da izdaju provjerenje istinskih socijaldemokrata.
Njima ništa nije sveto kad je vlast u pitanju, pa makar to bio i višemilionski kriminal vladajućih stranaka u raznim aferama gdje nestaju naše pare, a za nabavku, recimo, neupotrebljive medicinske robe iz Kine.

Vrhunac licemjerstva nekadašnjih socijaldemokrata jeste pisanje antifašističkih saopštenja koji imaju za cilj zamazati oči javnosti, a pri tome biti privjesak i kupiti mrvice vlasti od onih koji daju imena škola i ulica po fašističkim slugama kao što to radi SDA.

Koaliranjem sa nacionalizmom koji ovih dana pod okriljem HDZ održava misu u Sarajevu za one čiji zločini još uvijek odjekuju civiliziranom Evropom, koja ovakve mise gura sa svojih teritorija, bivši socijaldemokrati su se svrstali na tamnu stranu istorije.

Nije dovoljno samo napisati koju rečenicu u vidu saopštenja, bivši drugovi.

Antifašizam se ne piše, antifašizam se živi i on je oduvijek u ideji socijaldemokratije koja je univerzalna i koja se temelji na borbi za ljudska prava, slobodu i čast, a ne sluganska snishodljivost za mrvu vlasti i sitan lični profit.

Bivši socijaldemokrati više ne žive antifašizam. Oni su izabrali svoj put koji je njihova apsolutna moralna devalvacija.
NO PASARAN gospodo!

Kantonalna organizacija SDP BIH Tuzla je ponosna na svoju ulogu i kategorično odbijanje za učešće u vlasti sa onima koji su osiromašili ovu državu za skoro 30 godina vlasti, i sa onima koji u srcu Evrope u 21. vijeku veličaju i podržavaju fašističke pokrete iz Drugog svjetskog rata.

Borba SDP-a za bolju i antifašističku BiH nikad neće prestati, a borbu za lične interese ostavljamo bivšim drugaricama i drugovima.
SMRT FAŠIZMU!


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu