GO SDP Živinice

Laž je da je 50 članova SDP-a prešlo u SDA u Živinicama

Poštovani članovi SDP BiH, simpatizeri i građani Grada Živinice, kao što smo i najavili nastavljen je politički brutalan udar tiranina prema političkim neistomišljenicima u našem gradu.

Metode ucjene, obmane i pritiska na čestite, sposobne i sve one građane koji misle i promišljaju, doživljavaju kulminaciju.

Jučerašnji pompezno najavljeni transfer u SDA u kome se spominje brojka od 50 mladih istaknutih dojučerašnjih članova SDP-a Živinice je u najmanju ruku još jedna tragikomična predstava političke živiničke osovine zla.

Činjenica jeste da veliki broj mladih pomenutih u objavi, ne zna ni gdje se nalazi kancelarija SDP-a u Živinicama, niti su ikada predstavljali kadrovsku bazu naše organizacije.

Istina jeste da su nažalost dojučerašnji čelni ljudi Foruma mladih, u skladu sa svojim, kako kažu, karakterom i dostojanstvom, prigrlili sve ono protiv čega se socijaldemokratska partija u svojoj suštini bori.

Slobodu, jednakost i solidarnost ekspresno su zamijenili nepotizmom, ucjene i pritiske prihvatili kao oblik političkog dijaloga, a naredbe idejnog trojca “osovine zla” Hodžić-Ramić-Komšić kao najviši oblik demokratije.

Međutim, da ne prejudiciramo stvari, uskoro će se moći sami uvjeriti da su bili samo instrument za postizanje cilja od strane svojih stranačkih kolega.

U korist iznesenih tvrdnji, dužnost nam je u ime javnosti, budno pratiti konkurse javnih ustanova i pokušati potvrditi cijenu izdaje.

Ono što je posebno zabrinjavajuće, jeste da premijer Tuzlanskog kantona, Denijal Tulumović vraća dug već pomenutim sivim eminencijama političkog života u Živinicama, i po nalogu istih svu pažnju usmjerava na niskorazrednu politiku obračuna sa političkim neistomišljenicima šireći dezinformacije i svjesno akcenat javnosti stavlja na neka druga pitanja, od kojih građani u cjelini nemaju direktne koristi.

Zaboravlja uvaženi premijer Tulumović da još uvijek građani našeg grada imaju problem sa grijanjem, toplifikacijomi mnogim neriješenim infrastrukturnim pitanjima, te apelujemo da radi posao u skladu pozicije koju obnaša.

Političko djelovanje u pokušaju, od strane kompromitovanih upravljačkih struktura SDA u Živinicama, prepoznata je od strane ideološki čistih i dosljednih čestitih članova njihove organizacije.

Političku odluku da jedna od najjačih organizacija SDA u BiH, gradska organizacija SDA Živinice, nema svog kandidata za gradonačelnika, već da prigrli aktuelnog gosp. Kamenjakovića smatraju izdajom svega onoga što baštine.

Dio i njihovog članstva, svoju podršku daje dosljednoj i poštenoj političkoj borbi i kandidatkinji SDPa za gradonačelnicu Grada Živinice.

Svu pažnju posvetili su uništenju SDPa u Živinicama, a nisu svjesni da su prikupljajući pridošlice, najčešće osobe isključivo ličnog interesa, pogazili lične principe, idejne osnove i postali “puki mehanizam za očuvanje vlasti”.

Drugovi i drugarice SDP-a, građani Živinica zajedno i još jače, na putu slobode, jednakosti i solidarnosti.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu