Lana Prlić uputila u parlamentarnu proceduru Zakon o studentskom radu

Lana Prlić, zastupnica Socijaldemokratske partije BiH u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, uputila je u parlamentarnu proceduru Zakon o studentskom radu, koji evidentno nedostaje postojećem studentskom sistemu.

„Nakon afere “Zadruga” jasno je da postojeći način studentskog rada nije funkcionalan, te da je podložan malverzacijama što je i sama “Zadruga” pokazala.

Kao mlada osoba dužna sam da ponudim zakonska rješenja koja bi omogućila studentski rad i praksu, te bolje uslove. Cilj ovog zakona je regulisanje ove oblasti, te jasno definiranje prava i obaveza poslodavca i studenta, te legalizacija studentske prakse.

Od ovog zakona će korist imati i studenti, poslodavci i država. Dakle svi osim onih koji su studentski rad koristili za kriminalne aktivnosti“, navela je Prlić.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu