Sarajevo

Lana Prlić učesnica Transantlantic Leadership inicijative

U periodu od 17.marta do 20.marta, Lana Prlić, potpredsjednica SDP BiH, je bila jedna od učesnica Transantlantic Leadership Initiative koji okuplja mlade Europe i Sjedinjenih Američkih Država, na temu manjina, diskriminacije, mladih lidera, te odnosa, sličnosti i različitosti između Europe i SADa u Brussels-u.
Transantlantic Leadership Initiative okuplja mlade, te radi na intenzivnom treningu vještina poput debate, javnog nastupa i razmjene mišljenja i iskustava mladih razlicitih profila i okvira djelovanja. Ovaj Incijativa je finansirana i realizirana od strane German Marshall Funda, u sklopu tog projekta Lana je također bila predstavnica Bosne i Hercegovine na Young Professionals Summitu u sklopu Brussels Foruma, koji okuplja cijelog svijeta, te gosti Brussels Foruma upoznaju mlade sa situacijom u svijetu i njihovih drzavama, ostavljajuci također prostor mladima da pitaju i diskutuju sa njima na temu njihove branše i poznavanja tema.
Između ostalog teme Young Professional Sumita i Brussels Foruma koji su održani od 20.marta do 22.marta su bile ljudska prava, mediji, odnosi SADa i EU, sigurnost, te pitanje Rusije i Ukrajine, kao i upotreba i posjedovanje nuklearnog oruzja. U sklopu Brussels Foruma, prisustvovali su razni zvanicnici koji su se pozvali na mlade i strogo osudili bilo kakvu vrstu diskriminacije. Brussels Forum je ove godine imao jubilarno 10 okupljanje ljudi iz cijelog svijeta, visokih duznosnika, te mladih, novih nada. Također, su se održale i tematske večere. Lana Prlić je prisustvovala tom dogadjaju na sesiji o Turskoj, odnosno da li je Turska barijera ili most spajanja, gdje su prisustvovati turski ministar EU poslova Volkan Bozkir, Potpredsjednik Europskog Parlamenta Alexander Graf Lambsdorff, te ambasador Marc Grossman predsjedavajuci Cohen Group-a.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.