Za slobodu i solidarnost, posao i pravdu, uzajamno poštovanje i razumijevanje

Lagumdžija u protestnom maršu protiv terorizma

Ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija učestvovao u velikom maršu u pomen na žrtve terorističkog napada na redakciju satiričnog magazina „Charlie Hebdo“ u Parizu.

Slika

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr Zlatko Lagumdžija učestvovao je u velikom maršu koji je u znak protesta protiv terorizma i u pomen na žrtve terorističkog napada na redakciju satiričnog magazina „Charlie Hebdo“ održan 11. januara 2015. godine u Parizu.

U „republikanskom maršu“ (Marche republicaine) su učestvovali francusko državno rukovodstvo, na čelu sa predsjednikom Republike Francuske Francoisom Hollandeom, brojni visoki zvaničnici i izaslanici iz cijelog svijeta, uključujući šefove država i vlada i ministre vanjskih poslova, te veliki broj građana Pariza i cijele Francuske.

Marš protiv terorizma je skup podrške jedinstvu u različitostima, progresivnom svijetu – borbi za društva zajedničkih vrijednosti: slobodu i solidarnost, posao i pravdu, uzajamno poštovanje i razumijevanje, obrazovanje, kulturu i dijalog, ocjena je dr Lagumdžije.

Učesnici protestnog okupljanja i marša su na ovaj način iskazali solidarnost i odali poštu žrtvama terorističkog napada, te uputili snažnu i jasnu poruku podrške Francuskoj i njenom narodu, ali i cijelom progresivnom svijetu, jedinstvenom u različitostima, protiv pošasti zvane terorizam.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.