Sarajevo

Lagumdžija i Steinmeier posjetili firmu Veritas

Kako je novinarima kazao ministar Lagumdžija riječ je o pozitivnoj priči koja ima svoju budućnost. Istaknuo je da Veritasova firma u Sarajevu zapošljava 190 radnika te da je riječ o radnim mjestima evropske kvalitete. Obilazak pogona bio je prilika za razgovor s menadžmentom Veritasa u Sarajevu.

Slika

Ministar vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke Frank Walter Steinmeier jutros je u pratnji zamjenika predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministra vanjskih poslova BiH Zlatka Lagumdžije obišao pogon firme Veritas u Sarajevu.

Radi se o pogonu velike njemačke firme Veritas AG u kojem se proizvode dijelovi za automobile.

Kako je novinarima kazao ministar Lagumdžija riječ je o pozitivnoj priči koja ima svoju budućnost. Istaknuo je da Veritasova firma u Sarajevu zapošljava 190 radnika te da je riječ o radnim mjestima evropske kvalitete. Obilazak pogona bio je prilika za razgovor s menadžmentom Veritasa u Sarajevu.

Po Lagumdžijinim riječima plan je da se do kraja godine proizvodni kapacitet duplira kao i broj radnih mjesta u sarajevskom pogonu Veritasa.

Ocijenio je da je ovo dobar primjer saradnje bh. firmi kao što su ASA i PREVENT s njemačkim partnerima.

Direktor bh. Veritasa Horst Eisenacher izjavio je da firma iz Sarajeva svoje proizvode plasira diljem Evrope i ostatka svijeta.

Izrazio je zadovoljstvo tržištem rada u BiH i kvalitetom radne snage, te je podsjetio da su u Sarajevu prisutni od 2011. godine.

Naglasio je da pogon u Sarajevu nudi 226 različitih proizvoda te naveo da je plan da se paleta proizvoda i dalje unapređuje.

Njemački ministar vanjskih poslova koji boravi u BiH prisustvuje dvodnevnom Forumu za prosperitet i zapošljavanje u BiH, a prvog dana posjete imao je niz susreta s bh. zvaničnicima.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.