Bihać

Lagumdžija i Nikšić u radnoj posjeti USK-U

Delegacija je potom obišla boračku zgradu na Ozimicama I, čija izgradnja traje već punih pet godina i još uvijek nije završena. Vlada Federacije BiH je iz tekuće rezerve izdvojila 200.000 maraka da bi ona bila završena

Slika Ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija i premijer Federacije BiH  Nermin Nikšić danas su boravili u radnoj posjeti Unsko-sanskom kantonu (USK). U pratnji premijera Hamdije Lipovače, obišli su kantonalnu bolnicu u Bihaću.

 Delegacija je upoznata o urađenoj  sanaciji na ovoj zdravstvenoj ustanovi nakon požara.

Ovih dana, kako je rečeno, završava se procedura za izbor najpovoljnijeg  izvođača u dijelu bolnice, koji obuhvata centralni dio zgrade "Foča", te odjele onkologije, transfuziologije i mikrobiologije.

– Vrijednost ova četiri projekta je oko 1.100.000 KM, s tim da se radi i peti projekt, koji je vrijedan oko 70.000 maraka. Riječ je o stavljanju solarnih panela za proizvodnju tople sanitarne vode za cijelu Kantonalnu bolnicu – kazao je direktor te zdravstvene ustanove  Hajrudin Havić.

Ministar zdravstva USK-a Amir Murić kazao je da je ovom prilikom preznetiran i projekt koji se realizira sa Češkom razvojnom agencijom, u vrijednosti 1.500.000 eura, za izgradnju novog bloka u kojem će biti smještene tehničke službe.

– U dogovoru sa federalnim vlastima tražim podršku od Skupštine Kantona za donošenje odluke o dugoročnom kreditnom zaduženju od 25 miliona maraka za izgradnju nove zgrade Kantonalne bolnice – istakao je premijer Lipovača.

I federalni premijer Nermin Nikšić rekao je da su se Federalna i kantonalna vlada zajedno dogovorile da omoguće ovo kreditno zaduženje.

– Mi dajemo samo saglasnost, a odluku donosi Skupština Kantona da bi se izgradila nova savremena bolnica u Bihaću, istakao je Nikšić.

– Kad svako radi svoj posao onda puno ne filozofiramo, već jednostavno radimo, i kad smo ujedinjeni u onome što zajedno radimo, te kad nam je zajednički cilj, onda i uspijevamo, jer svako od nas kad dođe kod doktora ne pita ga ni kako se zoveš, ni za koga navijaš, ni za koga glasaš – poručio je ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija.

Delegacija je potom obišla boračku zgradu na Ozimicama I, čija izgradnja traje već punih pet godina i još uvijek nije završena. Vlada Federacije BiH je iz tekuće rezerve izdvojila 200.000 maraka da bi ona bila završena.

– Pare su doznačene na naš račun. Mi tim parama moramo pridodati još 250.000 maraka Vlade USK-a, koja će 450.000 maraka uručiti Stanoupravi da nastavi završavati ove radove i ispraviti nepravdu prema tim ljudima, koji i danas plaćaju kiriju zbog jednog spleta okolnosti, odnosno činjenice da smo se mi možda u jednom momentu pružili više nego što smo mogli, ali na kraju su ispaštali ti ljudi – kazao je Lipovača.

– To je nešto što nažalost predugo traje, evo već pet godina. Mi smo pomogli, ali kako je kazao premijer Lipovača i oni će se zajedno sa Općinom uključiti da bi se ta zgrada završila – dodao je premijer Nikšić.

Članovi delegacije potom su obišli i dječije igralište, koje se gradi na Ozimicama I, gdje je uloženo 25.000 maraka. Posjetili su i Mjesnu zajednicu Bakšaiš, gdje je u toku projekt izgradnje kanalizacije, vrijedan 17 miliona eura, kao i  Mjesnu zajednicu Izačić, gdje su obišli nedavno asfaltiranu dionicu puta prema općini Cazin u naselju Vikići te su obećali nastavak asfaltiranja još jednog dijela za šta je osigurana 91.000 maraka.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.